This project bar allows selection by category or subcategory. Picking category, subcategory or keyword will filter projects immediately.

The project bar requires JavaScript, though direct links are also provided.

You may skip the project bar.

You might also like Audiovisual, Lighting, LEED
Project Map Pin

Holly Community Centre

Description:

Designed by Perkins+Will Canada
Photos by Alina Cornea Architectural Photography

The design for the Holly Community Centre integrates recreation and community spaces into the surrounding suburban park in Barrie's southern district. Large interior programmatic elements consisting of two hockey arenas, a recreational natatorium, gymnasium and fitness club, are organized around an L-shaped corridor along with smaller and more transparent spaces such as a preschool and public meeting rooms.

S + A Services Included:

Mechanical

Tremendous building energy savings have been realized through the arena refrigeration plant where waste heat is diverted from the cooling tower based on building demand for use as domestic hot water preheat, rooftop unit heating coils, and arena spectator in-floor radiant heating.
Other building mechanical systems include desiccant dehumidification for the arena, along with energy efficient air-to-air heat recovery units for the arena and pool change rooms and a pool dehumidification unit that reclaims compressor heat and transfers it to the pool water or supply air.

Highlights:

Barrie, Ontario

Gross Floor Area

  • 156,000 sq ft

Total Construction Cost

$ 30,200,000

Completion Year

2007