Project Map Pin

Newcastle Community Centre

Description:

Designed by Perkins+Will Canada
Photo by Alina Cornea Architectural Photography

The Newcastle Community Centre is a 70,000 square foot facility housing an indoor aquatic centre that includes a six lane 25m lap pool, a warm therapeutic/leisure pool and change room facilities. The building also includes program areas comprising a full sized gymnasium, public lounge, multi-purpose community meeting rooms, and administration spaces. A future twin pad arena is also planned for the facility.

S + A Services Included:

Mechanical

Energy efficient building mechanical systems feature air-to-air heat recovery for the pool change rooms and a pool dehumidification unit that reclaims compressor heat and transfers it to the pool water or supply air.

Highlights:

Clarington, ON

Gross Floor Area

  • 70,000 sq ft

Total Construction Cost

$ 16,000,000

Completion Year

2008