Project Map Pin

Scarborough Town Centre - Food Court Relocation

Description:

Designed by Petroff Partnership Architects
Renderings by JPRA Design

The food court at Scarborough Town Centre was relocated from the upper level of the mall to the lower level to accommodate a combination of quick service restaurants and commercial retail units. Special consideration was given to ensure that there was minimal impact on existing tenants, and high head room in the lower level.

S + A Services Included:

Mechanical

The new food court features 22 vendors and approximately 1,000 seats in the dining hall. Each food court vendor is provided with independent control of their supply air and kitchen exhaust, served by the mall's central air handling system. Make-up air is supplemented through the dining hall to maintain occupant comfort and space pressurization, which contains odors within the food court. The mall renovation also included a new scullery, a washroom renovation, and new quick service restaurants and retail units.

Highlights:

Scarborough, Ontario

Gross Floor Area

  • 90,000 sq ft

Total Construction Cost

$ 17,800,000

Completion Year

2016